Woensdag 1 december vond de officiële sleutel-overdracht plaats voor het pand aan de Hermesweg 17 in Zutphen. Martijn Traas, eigenaar IJsselzorg en samenwerkingspartner overhandigde symbolisch de sleutel aan Bob, cliënt van IJsselzorg en Hans, sw-collega van GelreWerkt!.

Beide heren gaven de sleutel aan wethouder Laura Werger. De gemeente Zutphen huurt een deel van het pand. ‘Met onder andere IJsselzorg en andere partijen zeten we ons in op zoveel mogelijk passend werk en ontwikkeling voor iedereen in onze gemeente. Met de intrek in dit pand zetten we een belangrijke stap vooruit.’ IJsselzorg biedt dagbesteding en ambulante begeleiding aan volwassenen met ingewikkelde problematiek. Voorheen was het bedrijf gevestigd op De Stoven.

Nieuwe naam

‘Aan onze cliënten en sw-collega’s van GelreWerkt! hebben we gevraagd mee te denken voor een naam van het pand. Daar is veelvuldig gehoor aan gegeven en bij de overhandiging hebben we de naam ‘Opmars’, ingezonden door Bob, bekendgemaakt’, aldus Traas. De uitleg van Bob is als volgt: ‘We verhuizen in het nieuwe jaar van de Stoven naar de Mars en we gaan voor ontwikkeling, oftewel ‘Opmars’.

heb je vragen?