dagbesteding: activering en aanwezigheid

Een plek waar je iets te doen hebt, een praatje kunt maken, of gewoon even kunt zijn. Het klinkt eenvoudig, maar voor veel mensen is een vertrouwde plek waar je de dag zinvol kunt doorbrengen een belangrijk startpunt om verder te komen.

Nadruk op activering

Op onze locatie in Zutphen hebben we zo’n 25 dagbestedingsplekken voor cliënten in de regio Zutphen/Lochem. Onze nadruk ligt op aanwezigheid en activering, niet op arbeidsmatige dagbesteding. Deelnemers kunnen één of meerdere dagdelen per week bij ons terecht, afhankelijk van hun indicatie.

Huiselijke setting, veilige omgeving

Je kunt creatief aan de slag, samen koken, werken in de moestuin, een spelletje doen…. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een kledingwinkeltje. We kijken per individu wat iemand kan en wil, en proberen daar met ons aanbod op aan te sluiten. Door de huiselijke setting waarin we de dagbesteding organiseren, creëren we een geborgen, veilige omgeving.

Een warme maaltijd hoort erbij

De manier waarop cliënten hun dagbesteding invullen verschilt per persoon, maar op één ding kan iedereen rekenen: een warme maaltijd tussen de middag. Kosteloos. Daar zijn wij ooit op eigen initiatief mee begonnen, omdat een gezonde maaltijd de basis is voor een gezonde dag. Nu is die middagmaaltijd niet meer uit de dagbesteding weg te denken.

waar we helpen

Op dit moment bieden wij alleen dagbesteding aan op onze hoofdlocatie in Zutphen. Wij onderzoeken de mogelijkheden voor dagbesteding op andere locaties in ons werkgebied.

download de folder

Alle informatie nog even rustig nalezen? Cliënten wijzen op de mogelijkheden van dagbesteding bij IJsselzorg? Download de dienstenfolder.

downloads
heb je vragen?