dagbesteding: beschermd of arbeidsmatig

Een plek waar je iets te doen hebt, een praatje kunt maken, of gewoon even kunt zijn. Het klinkt eenvoudig, maar voor veel mensen is een vertrouwde plek waar je de dag zinvol kunt doorbrengen een belangrijk startpunt om verder te komen.

Daarnaast biedt IJsselzorg ook arbeidsmatige dagbesteding aan cliënten die liever met arbeidsmatige activiteiten bezig zijn, of willen doorgroeien naar vrijwilligerswerk of de arbeidsmarkt. Samen met onze partners gaan we ontdekken wat jij kan!

 

Beschermd: Nadruk op activering

Op onze locatie in Zutphen hebben we zo’n 30 dagbestedingsplekken voor cliënten in de regio Zutphen-Lochem-Bronckhorst-Brummen-Voorst. Onze nadruk ligt op aanwezigheid en activering. Deelnemers kunnen één of meerdere dagdelen per week bij ons terecht, afhankelijk van hun indicatie. Deelnemers zijn tussen de 18 en de 80!

Huiselijke setting, veilige omgeving

Je kunt creatief aan de slag, samen koken, werken in de moestuin, een spelletje doen…. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een kledingwinkel. We kijken per individu wat iemand kan en wil, en proberen daar met ons aanbod op aan te sluiten. Door de huiselijke setting waarin we de dagbesteding organiseren, creëren we een geborgen, veilige omgeving.

Een warme maaltijd hoort erbij

De manier waarop cliënten hun dagbesteding invullen verschilt per persoon, maar op één ding kan iedereen rekenen: een warme maaltijd tussen de middag. Daar zijn wij ooit op eigen initiatief mee begonnen, omdat een gezonde maaltijd de basis is voor een gezonde dag. Nu is die middagmaaltijd niet meer uit de dagbesteding weg te denken.

De maaltijdverstrekking is een aanvullende dienst. Voor deze maaltijd wordt een kleine vergoeding van €2,50 gevraagd aan de cliënten.

Arbeidsmatig: Liever aan het werk?

Dat kan!

Voor een groep deelnemers leveren we arbeidsmatige dagbesteding. Deze deelnemers willen mogelijk ook onderzoeken in hoeverre een terugkeer naar het arbeidsproces haalbaar is. Hierin werken we samen in het Zutphens Ontwikkel Netwerk (ZON) met onder andere werkgevers, scholen, gemeente en zorgaanbieders op het gebied van doorontwikkeling en arbeidsreïntegratie.

Op de dagbestedingslocatie aan de Hermesweg 17 in Zutphen zijn ca. 30 arbeidsmatige dagbestedingsplekken beschikbaar. Deze plekken zijn verdeeld over drie verschillende activiteiten; De Werkplaats (houtwerkzaamheden) De Winkel (verkoop tweedehands kleding en vintage) en De Keuken (Koken en Consumptief).

Onder hetzelfde dak wordt uitvoering gegeven aan de sociale werkvoorziening (WSW) en de beschutte werkplekken vanuit de gemeente Zutphen.

GelreWerkt! en Larcom voeren gezamenlijk deze wetten uit. Dat betekent voor deelnemers en cliënten dat zij (indien gewenst) door kunnen stromen naar vormen van (beschut) werk, in samenwerking met deze partijen; alle kennis die nodig is op het gebied van zorg en arbeid zijn onder een dak aanwezig; van beschermde dagbesteding aan de ene kant, naar detachering aan de andere kant!

In de Achterhoek is IJsselzorg actief bezig om een nieuwe dagbestedingslocatie vorm te geven. We zijn nu aan het onderzoeken in welke gemeente(n) we willen starten en welke doelgroep we gaan bedienen.

waar we helpen

Op dit moment bieden wij alleen dagbesteding aan op onze hoofdlocatie in Zutphen. Wij onderzoeken de mogelijkheden voor dagbesteding op andere locaties in ons werkgebied.

download de folder

Alle informatie nog even rustig nalezen? Cliënten wijzen op de mogelijkheden van dagbesteding bij IJsselzorg? Download de dienstenfolder.

downloads
heb je vragen?