over ijsselzorg

IJsselzorg biedt al sinds 2006 ambulante begeleiding en dagbesteding aan volwassenen met complexe problematiek. Onze kracht: wij lopen niet weg als het moeilijk wordt. Dan beginnen we pas.

Verwijzers: gemeente en reclassering

De meeste cliënten worden naar IJsselzorg doorverwezen vanuit gemeenten, in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarnaast hebben we overeenkomst met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, als gevolg waarvan reclasseringsorganisaties cliënten naar ons mogen verwijzen voor forensische ambulante begeleiding. Op onze locatie in Zutphen bieden we cliënten ook mogelijkheden voor dagbesteding.

Ons specialisme: ingewikkelde problemen

We hebben veel ervaring in het begeleiden van cliënten met complexe problemen, op verzoek ook in de rol van casemanager. Om voor iedere cliënt een passende oplossing te vinden, hebben we een breed scala aan hulpverlening om ons heen georganiseerd; en we aarzelen niet om hier een beroep op te doen. Ook ons eigen team bestaat uit ervaren, goed gekwalificeerde medewerkers. Voor dagbesteding werken we met minimaal mbo4-opgeleide professionals, in de ambulante begeleiding uitsluitend met minimaal hbo-opgeleide professionals.

Onze aanpak: laagdrempelige hulp

Het leven van mensen met ingewikkelde problemen moet je niet moeilijker maken dan het al is. Daarom doen wij er alles aan om onze hulp zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden. We hebben geen wachtlijsten. Iedereen met een verwijzing kan bij ons terecht. We zijn altijd bereikbaar. En iedere cliënt krijgt een vaste begeleider.

Dit is ijsselzorg:
  • Intensieve begeleiding. Door HBO-geschoolde medewerkers
  • Sterk in casemanagement. Wij pakken graag de regie
  • Geen wachtlijsten. We gaan meteen aan de slag
  • Altijd bereikbaar. 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Rapportcijfer: 8,4. Bron: cliënttevredenheidsonderzoek 2017*

 

* In 2020 wordt het cliënttevredenheidsonderzoek opnieuw uitgevoerd. 

heb je vragen?